MERSİN / TOROSLAR - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi

DIGITAL ACADEMY

Proje hakkında

Dijital becerilerin ve yetkinliklerin geliştirilmesi, dijital okuryazarlık, çevrimiçi güvenlik risklerini bilmek ve dezenformasyonla mücadele etmeyi öğrenmek, dijital çağa uyum sağlamanın temel unsurlarıdır.
Projemizde öğretmen ve öğrencilerin ortak çalışmaları ile dijital okuryazarlık bilinci ve dezenformasyonun önlenmesi sağlanacaktır. Öğrenciler, akran etkileşimi, eğlenceli bir ortamda öğrenme, dijital eğitim ekosisteminde kültürel değerlere ve etik standartlara saygılı kaliteli öğrenme içerikleri oluşturmaya yönelik faaliyetlerde bulunacaklar. Ayrıca medyanın belirlediği yaşam alanlarını güvenli platformlar ile korumayı öğrenecek, teknolojiyi bilinçli ve etkin kullanma becerilerini geliştireceklerdir.

Teknolojinin dijital dönüşüm için bilinçli ve etkin kullanımının farkında
olmak, Dezenformasyonla mücadele dahil olmak üzere dijital ve medya okuryazarlığını öğrenmek
, Akran eğitimi ile işbirliği yapmak,
Dijital yetkinlik ve becerilerin geliştirilmesi,
Çevrimiçi yaşam süreleri ve kullanımının öz değerlendirilmesi
, İngiliz dilini kullanma becerisi,
Kültürlerarası anlayışı geliştirerek farklı kültürel değerleri tanıma,

ÇALIŞMA SÜRECI

Başlangıç: Proje ortaklarıyla tanışmak, Twinspace portalını öğrencilere tanıtmak. Ortak kararlar almak ve işbirliği ile bir proje planı oluşturmak.
Dijital okuryazarlık ve uzaktan eğitim
Güvenli İnternet ve dijital ayak izi
Medya okuryazarlığı ve sosyal medya
Bilgiye Erişim ve Dezenformasyon
Değerlendirme ve yaygınlaştırma

BEKLENEN SONUÇLAR

Teknolojinin dijital dönüşüm için bilinçli ve etkin kullanımı konusunda farkındalık sağlanacaktır. Dezenformasyonun önlenmesi ve medya okuryazarlığı hakkında bilgi edinilerek dijital vatandaşlık teşvik edilecektir.
Ekip çalışmasıyla ortak kararlar alınarak işbirlikçi ortak ürünler oluşturulacaktır.
Akran etkileşimi yoluyla farklı kültürler tanınacaktır.
Dijital teknolojinin çevrimiçi kullanım süresi için kendi kendine yansıtma sağlanacaktır.
İngilizceyi daha etkin kullanma becerileri artacaktır.
Proje çıktıları yenilikçi ve kaliteli eğitim ekosistemine katkı sağlayacaktır.

19-04-2021

Yayın: 19.04.2021 - Güncelleme: 19.04.2021 15:55 - Görüntülenme: 342