MERSİN / TOROSLAR - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi

SCHOOL COMMUNITY AT CLIMATE CHANGE ACTION

22-03-2022

SCHOOL COMMUNITY AT CLIMATE CHANGE ACTION

(OKUL TOPLULUĞU İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ EYLEMİ)

Proje Hakkında

İnsanlar fosil yakıtları yakarak, ormanları keserek ve hayvancılık yaparak iklimi ve dünyanın sıcaklığını giderek daha fazla etkiliyor.

Bu, atmosferde doğal olarak oluşanlara çok büyük miktarlarda sera gazı ekleyerek sera etkisini ve küresel ısınmayı artırıyor.

İklim değişikliğine neden olan küresel ısınmanın nedenlerini azaltmak için okul toplulukları olarak bizim de bir takım önlem ve tedbirler almamız gerekiyor.  Her okul kendi okulları için bir Okul İklimi Eylem Planı oluşturacaktır.

Etkinlikleri yaparken öğrenciler arası işbirliğine büyük önem verecek ve her türlü proje etkinliğinde proje tabanlı öğretimi kullanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

AMAÇLARI:

1.Okullarda ve toplumda iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak.

2.Okul İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlamak ve iklim değişikliği için kaynakların doğru kullanımına katkıda bulunmak

3.Ulusal ve uluslararası düzeyde projeler için okul ağlarına sahip olmak.

4.İngilizce dil becerilerini ve BİT becerilerini geliştirmek.

5.Proje süresi boyunca ve sonrasında öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurmalarını, etkileşimde bulunmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlamak, kültürlerarası iletişimi teşvik etmek.

6.Tüm proje gruplarıyla ortak ürünler –e-kitaplar, online oyunlar vb- oluşturmak.

7. İklim eylemi hedeflerine nasıl ulaşılabileceği konusunda yerel topluluk ve diğer okullar arasında fikir paylaşımı.

8.Öğretmenlerin disiplinler arası yaklaşımı kullanacakları etkinliklerde farklı disiplinlerin kullanılması

9. Öğrencileri eleştirel düşünmeye yönlendirmek ve etkinliklerde işbirliği yapmaya teşvik etmek

İŞ SÜRECİ:

Tüm ortak okullar online çalışacak ancak okul ekipleri yüz yüze toplantılar yapacak ve buna ek olarak online toplantılar ve whatsapp gibi anlık telefon uygulamaları kullanılacak.  Okul koordinatörleri tüm çıktılar için ortak faaliyetleri paylaşacaktır.  Proje süresi boyunca online toplantı yapılacaktır.  Katılımcı tüm okullar bağımsız fakat ortak etkinliklerde çalışacak, uluslararası öğrenci grupları ilgili Web2 araçlarıyla oluşturulacak ve hepsi bu araçlar üzerinde çevrimiçi işbirliği içinde çalışacak.  Grup çalışmaları ve işbirliği teşvik edilecektir.  öğretmenler öğrencileri etkinliklere yönlendirirken proje tabanlı yaklaşımı kullanacaklardır. Her bir etkinlik 7-10 gün, yani tüm proje yaklaşık 5 ay sürecektir.  Yaygınlaştırma faaliyetleri projenin her aşamasında projenin her bir üyesi tarafından yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR:

1. Öğrenciler, diğer ülkelerden diğer akranlarıyla yeni bağlantılar kuracaklar

2. Öğrenciler kaynakları günlük yaşamlarında doğru kullanmanın bilincinde olacaklardır.

3. Öğrenciler, okul topluluğu adına çevre dostu bir okul politikası oluşturacaktır.

4. Öğrenciler medya okuryazarlığını öğrenecekler

5.  Öğrenciler İngilizce dil becerilerini geliştirecekler

6. Öğretmenler, proje sonuçlarını ve faaliyetlerini daha sonraki projeler için referans olarak kullanabilecektir.

Yayın: 22.03.2022 - Güncelleme: 22.03.2022 08:15 - Görüntülenme: 269